Josep Maria Coll

Germans Coll
Ivars d'Urgell, Pla d'Urgell
Poma, pera i pruna

La nostra història comença a Ivars d’Urgell, poble de la plana d’Urgell regat pel Canal d’Urgell. La tecnificació del camp i la proliferació de fertilitzants, herbicides i insecticides químics de síntesi aplicats a les finques de fruiters va provocar, amb el pas dels anys, l'empobriment dels sòls i proliferació de noves plagues.

L'any 1999 el meu tiet Albert i el meu pare Jesús, van decidir apostar per una manera de fer molt més respectuosa amb l'entorn i convertir les finques de la família a l'agricultura ecològica. L'inspirador d'aquest canvi va ser el seu germà gran, Josep Maria, soci històric d'Hortec, que des del seu mas a l’Horta de Lleida als anys setanta va començar a experimentar amb tractaments naturals contra les plagues. L'actual presidenta d'Hortec, l'Alba Coll, és la seva filla petita i continuadora del seu compromís.

El futur l’encarem amb la mateixa il·lusió que ens va portar l’any 1999 a fer el canvi cap a una manera de treballar la terra més sostenible, agraïda i que ens permet oferir, a qui li faci un mos, una fruita ecològica, sana i d’òptima qualitat.

This site is registered on wpml.org as a development site.