La Cooperativa

Una mica d’història

Societat Cooperativa Catalana Limitada es va crear el 1991 entre varis pagesos que practicaven Agricultura Ecològica (AE) a Catalunya, amb la finalitat de cobrir les necessitats de distribució de les fruites i verdures procedents dels seus cultius, conreats sense fer servir productes químics de síntesi, i d’acord amb les normatives establertes en aquells moments pel Consejo Regulador de la Agricultura Ecològica (CRAE), d’àmbit estatal.

Va ser la primera i única cooperativa de Catalunya que va reunir productors d’agricultura ecològica de manera exclusiva. Té un àmbit territorial molt ampli ja que reuneix pagesos de 10 comarques catalanes diferents. Això implica una logística complexa, però la possibilitat de conrear espècies diferents, aprofitant les avantatges de cada clima i tipus de sòl. La major part dels socis són pagesos mitjans i petits, amb sistemes de producció poc mecanitzats, però especialitzats i amb volums de producció relativament petits.

Aviat vam arribar a la conclusió que el nostre mercat natural és el més proper, i per tant, vam centrar la nostra energia en el mercat interior. Això ens desmarca de la tendència majoritària del moment (mitjans dels 90), que mirava cap a l’exportació. Vam començar a crear rutes i teixits de distribució pròpia a Barcelona i comarques limítrofes; i vam augmentar la distribució a altres punts de Catalunya i Espanya, aprofitant les estructures logístiques que proporciona Mercabarna.

Inicialment només es distribuïa el producte dels socis, però aviat la demanda dels clients i la necessitat de moure més volum per a ajudar a mantenir l’estructura creada, va empènyer a contactar amb pagesos d’altres zones per poder oferir més varietat.

Hortec a la actualitat

HORTEC, s’ha convertit, sens dubte, en un referent en la distribució de fruita i verdura ecològica a Catalunya. Tenim 18 socis actius que aporten regularment productes a la cooperativa. La superfície que conreen tots plegats està al voltant de les 100 ha. Des de el nostre magatzem de Mercabarna distribuïm a més de 150 clients de Catalunya i Espanya. Fem repartiment setmanal per tota l’àrea metropolitana de Barcelona. Aquesta freqüència de servei ens permet oferir un producte fresc i de qualitat en tota aquesta àrea. Fem també repartiment setmanal per totes les comunitats de Catalunya i de la resta del Estat Espanyol.

Els Nostres Productors

Des de fa un parell d’anys hem començat a treballar amb menjadors escolars de Barcelona i Girona. Volem ampliar i potenciar la relació amb les escoles per facilitar que arribi als menjadors el menú ecològic. En aquests moments, la cooperativa està formada per 18 socis actius amb les seves famílies i/o treballadors. La majoria som empreses familiars agràries. Les terres que conreen estan distribuïdes per diverses comarques. Podeu conèixer-los una mica fent clic als diferents punts del mapa.

Una mica d’història

Lorem ipsum, dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Esse id labore eaque sint corporis quis perferendis enim sunt, ipsum ducimus. Voluptatibus sequi doloribus quae magnam nostrum, nisi minus vero consequuntur.

0

Productors

0

Anys d'Experiencia

0

Varietats de collita
1